Арман Бабикян: Коце, аз съм чужд агент!

Политика
18:05 - 12 Септември 2024
2460
Арман Бабикян: Коце, аз съм чужд агент!

До Костадин с финансовия прякор (да не се бърка с воеводата от народната песен). Така озаглави отвореното си писмо до лидера на "Възраждане" членът на "Отровното трио" Арман Бабикян.

Ето какво написа пиарът по адрес на Копейкин:

Аз съм „чуждестранен агент“ и много се гордея с това, въпреки, че не съм горделив човек. Дори да не ти мине съветският проект, е хубаво да си наясно с това, за да ругаеш по-лесно.

Законът за чуждестранните агенти може да закрие български училища, да разведе Костадинов и да закрие партията му
Работил съм с приятели по проекти, които са допринесли за страната и са финансирани отвън. Благодарен съм, че това ме срещна с прекрасни български граждани.

Едни от нас помагаха да се въведат стандартите на модерната журналистика в страната. Заради тях все още имаш думата в някои медии, а не защото си умничък. Свободата на словото струва повече от нещастието да се слуша Митрофанова на български.

Други проекти помагаха за Карин дом. От Варна си и може да си чувал кой е първият подобен дом в страната. Въпреки, че спартанец, като теб, сигурно би ги хвърлил от скалата.

Трети бяха от помощ за издаване на стихосбирки на талантливи, но бедни поети. Ще спестя имената, защото ако ги бе чел, щеше да изглеждаш друг човек.

ЕК осъди "по принцип" идеите на "Възраждане" против "чуждите агенти"
След това колеги работиха да компютъризират съда. Да, този във Варна, в който все някога ще влезеш... Стотици проекти, изработени от "чужди агенти", които помогнаха на милиони българи в най- тежките години. Не ги изброявам, че ще вземеш да внесеш поправки и да разшириш обхвата на съветския проект и да надминеш учителите си.

Апропо, аз съм от малцината, вземали интервю от Джордж Сорос, така че ме пиши "агент", защото работата е сигурна. Няма да ти го разказвам, но тогава десетки хиляди го чуха и разбраха. Имаше много мъдрост в думите му, макар да не бе прозрял фалшивите ваксини, тровещите самолетни кемтрейлси, плоскоземците и празноглавците.

Костадине,

през Възраждането (истинското) е имало разцвет на образованието, а не списъци на учители, които да се носят на заптиетата. Сигурен съм, че като историк го знаеш. Срамота е "чужд агент" да ти го напомня.

Възрожденците някога не са нахлували да трошат врати на театрални (кино) постановки. И това знаеш.

Като видиш произхода на средствата, програмите и помощта която са получавали, то повечето са "чужди агенти" по твоето проектче. Иначе, как Богоров ще си позволи да издаде първия ни вестник в Лайпциг? Или Фотинов да пусне "Любословие" в Смирна? Повечето ни истински възрожденци намират образование, пристан, средства в градове като Цариград, Солун, Браила, Одеса, Прага, Букурещ, Виена, Белград...

Повечето хора в страната обичат Берон, Ботев, Славейков, Априлов, Марин Дринов, Раковски... все "чужди агенти". Знам, че и ти го знаеш. Затова не цапай името Възраждане - то има дълбок смисъл за България. Като „агент“ ти го казвам. Ти ще ме разбереш.

Вярвам, че си родолюбец, но просто обичаш друг род и друг народ. Не е срамно да си признаеш, макар този народ да е по-изостанал, беден и потиснат.

П.П. Ако си признаеш и прякора могат да ти сменят.

Текста на Арман Бабикян препубликуваме от фейсбук профила му