Аржентина е жива! Меси сам би Мексико

Гаучосите измиха срама от мача със Саудитска Арабия

Футбол
22:56 - 26 Ноември 2022
6704
Аржентина е жива! Меси сам би Мексико

Аржентина запази шансовете си за следващата фаза на мондиала в Катар след успех с 2:0 над Мексико, дошъл благодарения на гения на Лионел Меси.

В 22-та минута Нестор Араухо извърши много грубо нарушение в центъра на терена и играчите на Аржентина имаха претенции за червен картон, само че мексиканецът се размина с жълт. Лионел Меси опита изстрел от пряк свободен удар в 34-та минута, но Гилермо Очоа внимаваше и успя да се намеси, боксирайки топката.

Лионел Меси изпълни късо ъглов удар в 40-та минута към Ди Мария, койт центрира в наказателното поле за Лаутаро Мартинес, но изстрелът с глава на последния мина над напречната греда на Очоа.

В 64-та минута Лионел Меси получи добро подаване и овладя хубаво топката, за да завърши феноменално с удар извън наказателното поле, а вратарят Гилермо Очоа нямаше какво да направи.

В 87-та минута младокът Енцо Фернандес получи от Лионел Меси в наказателното поле, демонстрира страхотно техника и с невероятен изстрел в далечния ляв ъгъл не остави никакви шансове на вратаря на Мексико, правейки резултата 2:0.