Асен Василев рязък: ГЕРБ са шизофренични, с нищо не могат да ни подмамят

Ще бъдем ясна опозиция, Борисов да си поеме отговорността, натърти ексминистърът

Новини
12:35 - 19 Юни 2024
4945
Асен Василев рязък: ГЕРБ са шизофренични, с нищо не могат да ни подмамят

Бившият финансов министър Асен Василев атакува остро и иронично ГЕРБ-СДС, като втвърди тона след изказването на Кирил Петков на брифинг след първото парламентарно заседание.  

ГЕРБ са леко шизофренични, заяви той, като припомни, че след като са ги обвинявали, че всичко са разрушили, сега ги призовават за подкрепа. След като сътвориха хаоса, сега не могат да сложат ред в хаоса, отсъди Асен Василев за поведението на партията на Борисов.

ПП-ДБ имали готовност да внесат четирите законопроекта от спешен порядък за това Народно събрание. Василев посочи, че това са Законът за съдебната власт, Законът за личния фалит, Законът за защита на лицата, подаващи сигнали за корупция, както и правилата за избор на членове на антикорупционната комисия.

Ще бъдем опозиция на корупционните практики на ГЕРБ и ДПС, закани се той, като натърти, че няма нищо, с което ГЕРБ да ги подмамят за участие във властта.

ПП-ДБ ще бъде ясна опозиция, ясна проевропейска опозиция. Всяка кражба, която видим ще осветлим. Това обеща на първия си брифинг в рамките на новия парламент Кирил Петков.

Той призова Борисов да си поеме отговорността. И му припомни, че съставянето на правителство е по-трудно от неговото развалянето.

"Продължаваме промяната - Демократична България" няма да се цепи, стана ясно още от декларациите на формацията. Ще бъдем изключително ефективна опозиция, декларираха Атанас Атанасов от ДСБ и Божидар Божанов от "Да, България".