Асен Василев: Трябва мнозинство, което да заяви, че няма да работи с Борисов

Тази седмица ще стане ясно дали ПП и ДБ ще се явят заедно на изборите, заяви бившият министър на финансите

Новини
15:00 - 14 Август 2022
3375
Асен Василев: Трябва мнозинство, което да заяви, че няма да работи с Борисов

Идеологическо разминаване, а не само математиката дали заедно ще вземат повече гласове на изборите, може да спъне предизборна коалиция на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Това стана ясно от интервю на съпредседателя на ПП Асен Василев.

"В понеделник или вторник ще стане ясно дали "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се явят заедно на изборите. Ние не сме дясна партия, а центристка, що се отнася до това как да се разходват средствата на страната.

Целта на изборите е да се сформира мнозинство, което ясно да заяви, че няма да работи с Бойко Борисов, че ще спре всички кражби. Въпросът е как тази цел може най-добре да се постигне", заяви Василев.

В предаването "Политически НЕкоректно" Василев увери, че ако ИТН влязат в парламента, ПП няма да се коалира с тях.

"Мисълта за българските граждани и прагматичният подход минават над идеологическите проблеми".

Асен Василев подчерта пред БНР, че правителството не се е отказвало от договора с "Газпром" по правилата, по които е бил сключен. 

"С "Газпром" продължаваме да имаме договор и всеки ден сме изпращали заявка за получаване на количества. Няма един договор в Европа, по който "Газпром Експорт" да си изпълнява задълженията... Газ ще има".

Във връзка с отношенията между ПП и президента Румен Радев заяви:

"След смяната на Николай Павлов като директор на Булгаргаз и заради отнетия допуск на Сотир Цацаров като председател на КПКОНПИ започна охлаждане в отношенията ни и те станаха стриктно институционални... Никога не сме били формирани като президентска партия".

Той насърчи служебния кабинет - ако види нещо нередно, да го коригира.