Асен Василев: Защо не се събира ДДС-то?

Съпредседателят на ПП подозира НАП за чадъри над фирми

Политика
16:17 - 16 Март 2023
3364
Асен Василев: Защо не се събира ДДС-то?

Бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев разкри информация, че за януари при над 16 процента инфлация събираемостта на ДДС е била със 17% по-ниска от предвиденото. В Сливен той коментира, че това означава или страхотна некомпетентност в дейността на НАП, в което искрено се съмнявал предвид начина, по който агенцията е работела само допреди 6 месеца, или че се прилагат лоши управленски практики и се разпъват чадъри над определени фирми. 

Василев се въздържа от остър коментар срещу служебната финансова министърка и негова бивша заместничка Росица Велкова, след като тази сутрин самата тя призна, че никакъв фалит не грози държавата. Вчера доклад на МФ и думи на Велкова, че страната е пред фалит, че се очаква промяна на курса лев-евро и разклащане на Валутния борд, което ядоса представители и на десницата, и на левицата. 

А съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев директно обвини служебната власт в опит да плаши народа с цел да се опита да го обере с няколко милиарда.