Асеновградчанин си направил у дома нарко лаборатория (СНИМКИ)

Полицията откри марихуана и кокаин

Актуални новини
10:46 - 19 Март 2021
2328
Асеновградчанин си направил у дома нарко лаборатория (СНИМКИ)

Марихуана, кокаин, електронна везна и празни пликчета, подготвени за опаковане на дози, са иззети от два апартамента, обитавани от задържания 42-годишен асеновградчанин, съобщи полицията.

В хода на акцията срещу наркоразпространението, служители на отдел „Криминална полиция“ в Пловдив задържаха 42-годишен. Мъжът е обитавал два апартамента в жилищна кооперация в Асеновград, от където са иззети марихуана с тегло близо 300 гр, канабис в напреднал стадий на растеж, близо 10 грама кокаин и електронна везна, по чиято повърхност също има следи от марихуана и кокаин.

В банята на едното от жилищата полицаите се натъкнали на обособена лаборатория за отглеждане на марихуана, а в спалното помещение на същото жилище били открити 11 стръка канабис, оставени да съхнат.

В другия апартамент на задържания са открити кокаина, електронната везна и празни полиетиленови пликчета, подготвени за опаковане на дози. Мъжът, който е криминално проявен и в момента е в условна присъда, първоначално е задържан в ареста за срок до 24 часа, а в последствие с прокурорско постановление – за 72 часа. Разследващите продължават работа по случая по указания, дадени от компетентната прокуратура.