Пернишкият кмет напълни язовира и джоба си с 6 бона заплата

Станислав Владимиров разбунил духовете на сесията на общинския съвет

Топ
19:41 - 02 Юли 2020
4559
Пернишкият кмет напълни язовира и джоба си с 6 бона заплата

Кметът на Перник Станислав Владимиров пооправи града с водната криза, като издейства на местните тотална смяна на водопровода, но наред с това напълни и собствения си джоб. Бесепарят е предложил да си вдигне заплатата от 2800 на над 4200 лева, но вместо това тя става близо 6 бона, колкото е министерската, по предложение на съпартийците му на днешната сесия на Общинския съвет. 

По време на заседанието на местния парламент "за " предложението гласуват съветниците от БСП, ВМРО, БДЦ и АБВ. "Против" са само петимата съветници от ГЕРБ. Така двойното увеличение на кметската заплата вече е факт. 

На фона на огромните задължения на общината от 30 млн. лв. освен заплатите на кмета се увеличават и заплатите на двамата заместници на кмета, на председателя на Общинския съвет и зам.-председателите на съвета, твърдят недоволни общинари. 

Още на втората сесия на съвета общинските съветници намалиха заплатите си двойно и от 1400 лв. вече получават по 700 лв. Заплатите на служителите на общината са под 900 лв.

"Да, аз се издържам от заплатата си. Нямам офиси, които да преотдавам незаконно. Не вземам ресто от фирми. Не рекетирам хората и бизнеса. И не ме е срам да съм кмет, който се издържа от заплата, а не от далавери", категоричен е Владимиров.