Аталанта се доближи плътно до лидерите след бой над Сампдория

Спорт
11:11 - 01 Март 2022
1134
Аталанта се доближи плътно до лидерите след бой над Сампдория

Аталанта разби Сампдория с 4:0 в мач от 27-ия кръг на Серия А и се приближи на 3 точки от топ 4, при това с мач по-малко. Герой за бергамаските бе Теун Коопмейнерс, който се разписа на два пъти. По едно попадение добавиха Марио Пашалич и Алексей Миранчук.

Двубоят започна перфектно за домакините, които поведоха още в 6-ата минута. Ремо Фрьолер центрира елегантно в наказателното поле, където най-високо скочи Марио Пашалич, за да забие топката във вратата на Фалконе.

Аталанта удвои преднината си половин час след началото на срещата. Матео Песина изведе фантастично Коопмейнерс, който стреля в отблизо и преодоля вратаря на Самп за втори път. Малко по-късно Пашалич пропусна да реализира второто си попадение в срещата, като негов удар с глава излезе в аут.

Четвърт час след началото на второто полувреме Миранчук намери Коопмейнер на границата на наказателното поле, а нидерландецът я изстреля във вратата на безпомощния Фалконе за трети път.

В 86-ата минута Алексей Миранчук оформи крайното 4:0. След подаване на Фролер успя да се измъкне от противниковите защитници и с удар близо до лявата греда се разписа.