Атанас Славов за променената Конституция: Това е най-голямата стъпка да смe европейска и правова държава

Приетите поправки са по-добри от внесените, смята правосъдният министър

Топ
11:15 - 20 Декември 2023
1583
Атанас Славов за променената Конституция: Това е най-голямата стъпка да смe европейска и правова държава

Правосъдният министър Атанас Славов посочи, че след днешните промени в конституцията за 30 г. това е най-голямата стъпка страната да e европейска и правова държава. "България ще остане парламентарна република, това означава, че плурализмът и вземането на мнения ще е на 1 място, а не едноличното вземане на решения", доволен бе той в парламентарните кулоари минути след като депутатите официално промениха конституцията.

"Приетите промени са по-добри от внесените", смята министърът, който е доволен от диалога и разумното поведение на законоворците.

Това е истинското начало на съдебна реформа, смята пък Христо Иванов от ПП-ДБ. Те дават възможност тя да започне, най вече и с кадровите решения, които предстоят, за да постигнат целите, които си били поставили - независимост на съда, прокуратура, която е...и правосъдие по европейски стандарт. 

Иванов е доволен, че парламентът е показал, че може да изгражда такива съгласия "при всички турбуленции и спорове". И благодари на всички, дори и на опозицията, която се държала аргументирано, като стана ясно, че визира БСП.