Атанас Зафиров: Главчев ще бъде изцяло под контрола на ГЕРБ

Президентът упорито отказва да чуе нашите аргументи и да го смени, заяви заместник-председателят на БСП

Новини
21:48 - 18 Април 2024
2112
Атанас Зафиров: Главчев ще бъде изцяло под контрола на ГЕРБ

БСП ще огласят доклада за "Боташ". Те ще го представят на временната комисия за договора между "Булгаргаз" и "Боташ", където ще присъстват и медиите.

"Да, ще го направим поради нежеланието на председателя на комисията да го внесе в прокуратурата. Става въпрос за огромна щета и българите имат право да знаят. Факт е, че при много сериозни доказателства и констатации, е възможно да не бъде внесен докладът. Утре в 11 часа ще бъде огласен докладът. Всичко е смущаващо в този договор. Той е най-общо казано в тотален ущърб на българската държава. Свидетели сме на уволнения, надявам се да не спрем дотук", заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров в студиото на "Денят ON AIR".

Според него Димитър Главчев трябва да бъде сменен от поста на министър-председател, тъй като е под политически контрол.

"Президентът упорито отказва да чуе нашите аргументи и да смени г-н Главчев. Той точно три дни издържа като независим премиер и на третия ден стана ясно това, за което предупреждавахме от първия ден. Той ще бъде изцяло под контрола на ГЕРБ, лично на Бойко Борисов. В деня, в който Борисов поиска външния министър да бъде сменен, той просто беше сменен", допълни народният представител в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зафиров е на мнение, че държавата няма да остане без премиер, но народът трябва добре да помисли за кого ще гласува на предстоящите избори.

"Няма да остане без премиер България. Явно още доста има да се дели от държавната баница. А дълбоко се съмнявам, че Главчев ще бъде сменен. Там явно картите са подредени. Реди ги задкулисието. Моделът "ГЕРБ" вече 15 години трови българската политическа действителност. Нека хората добре си помислят за кого ще гласуват след 2 месеца. Ако искат от същото - добре", коментира гостът.

Той е категоричен, че проблемите с митниците и МВР идват от корупция и е абсурдно главен секретар на МВР да бъде замесен в подобни връзки.

"Винаги когато има трусове в митници, в МВР, става въпрос за нещо много просто - за канали, за контрабанда, за контрол над трафик и всичко това. Абсурдно е главен секретар на МВР да бъде уличаван в подобни връзки. Сега трябва този, който го е предложил за главен секретар, до края на живота си да забрави за политика. Ако това е нивото на МВР в момента, което видимо е пропито от корупция, това означава, че нещо е сбъркано", добави той.