Атанасов: За пореден път отиваме на избори

Политика
21:12 - 24 Юли 2022
4331
Атанасов: За пореден път отиваме на избори

Минимален е шансът за съставяне на правителство, заяви премиерът в оставка Кирил Петков. Той изрази съмнение Слави Трифонов "да мине през катарзис за пети път".

"В първия мандат разговаряхме с всички депутати от ИТН, видях ,че има още хора, които разбират колко е важно да не навлезе в политическа криза, но имаха някаква лоялност към Слави Трифонов. Ако Слави Трифонов пак ги е хвърлил, хвърляйки този шанс за преговори, без да ги предупреди, аз мисля, че е въпрос на лична оценка дали човек трябва да има лоялност към такъв лидер, или България му е по-важна", заяви пред БНТ.

По думите му предстои политическа криза, защото едно служебно правитество е с по-малко способности да управлява и не могат да се направят реални институционални промени.

На въпрос кой се притеснява от назначението на Бойко Рашков в КПКОНПИ, Петков отговори:

"Лидерите на ДПС, Бойко Борисов и хората около него. Всички тези хора имат от какво да се притесняват, ако има един независим орган. КПКОНПИ ще е независимят орган, а Бойко Рашков ще го направи истински работещ."

Според Кирил Петков ГЕРБ няма как да направят съдебна реформа, защото може да се окаже, че част от техните членове или лидерът им ще се окажат в затвора.

За съжаление, за пореден път отиваме на избори. От много време имахме съмнения, че ни е инсталиран сламен човек, но сега съмненията се оправдаха. Всеки е наясно в страната кой ги предизвиква и защо, но все пак сме длъжни да чуем всичко. Това каза съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов на влизане в Министерския съвет, където се провежда извънредна среща на лидерите на БСП, ДБ и ПП, предаде репортер на БГНЕС.

Не знам дали няма някаква възможност депутати от "Има такъв народ" да се разграничат от този, който ги е инсталирал като пионки.

Може и да съм с конспиративно мислене, но този запис на ДБ не е случаен. И искам да попитам кое в него е толкова скандално?, допълни Атанасов.