Атанасова: Беше голям личен компромис да подкрепя правителството

Критиките ми са към Асен Василев, откровена е шефката на депутатите от ГЕРБ

Новини
18:45 - 07 Юни 2023
5238
Атанасова: Беше голям личен компромис да подкрепя правителството

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира актуалните политически теми в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Ние имаме теми, които са изведени като приоритет на това правителство. Това са за конституционната реформа, съдебната реформа, темите с Шенген, с Еврозоната, с ясната позиция на България и нейния евротлантически път. Тук нямаме никакъв спор с колегите. Има теми, по които явно няма да имаме разбирателство, и това е категорично и ясно, не само в рамките на 49-ия парламент. Все пак ние имаме някаква история и аз ако трябва да обясня и вчерашния вот, дори и личния си мой вот, защото се чувствам длъжна да го направя.

За мен беше голям личен компромис.

Но в парламентарната република в момента това беше единствения изход и правилата на демокрацията са това. Аз бях от хората, които сериозно се съпротивляваха", каза тя.

"Коалиция с БСП, ДПС и ИТН не беше по-добрата коалиция.

Аз имах критики и претенции към персоналния състав на този кабинет. Веднага ви казвам - например финансовият министър Асен Василев.

И моите критики продължават. Но го подкрепих, защото това беше единствената възможност. Този компромис трябваше да бъде направен. Да, Делян Добрев не го направи. И сега в мнозина от нашите избиратели

Делян Добрев е положителния герой, защото си отстоя мнението.

Само че аз абсолютно осъзнато гласувах България да има редовно правителство, защото ние това сме обещали на българските граждани. Кредит на време единствено бих дала на това правителство. Кредит на доверие не. Гласувах и заради Мария Габриел, която съм сигурна, че ще вложи сили, решимост знания за това да докаже, че България може да изглежда по друг начин", заяви още Атанасова.