Атракционно влакче уби българка в Кушадасъ

67-годишната Станка Стоянова паднала на главата си в движение

Новини
16:28 - 11 Юли 2019
5915
Атракционно влакче уби българка в Кушадасъ

67-годишната хасковлийка Станка Стоянова е загинала при ужасен инцидент в турския курорт Кушадасъ. Жената е била на семейна почивка миналата седмицa. 

Злополуката е станала във вторник, когато туристите били натоварени в препълнено и необезопасено влакче, за да ги върнат в хотела, който е на около 2 километра от плажа. Влакчето е било пълно с правостоящи, сред които е била и Стоянова. По разказа на нейните близки, водачът на влакчето е влязъл с голяма скорост в един от завоите и жената е изхвърчала в движение. От жестокото падане хасковлийката е получила два кръвоизлива в мозъка. Първа помощ са и оказали, живеещи в съседни къщи.

По-късно пристигнала линейка, която откарала жената в болница, където тя била оперирана. Въпреки усилията на лекарите, Станка Стоянова починала след 3 дни. Близките на хасковлийката поискали съдействие от управата на хотела, където били отседнали, но такава на практика им била отказана. Те потърсили помощ от консулството в Истанбул, откъдето ги свързали с жена, която знае български език. Тя им помогнала при комуникацията с лекарите в болницата и по-късно за отнасянето на тялото в България.

Семейството на Станка Стоянова е твърдо решено да се бори за справедливост и да съди управата на хотелския комплекс, където е станала фаталната злополука. Хасковлиите търсят съдействие и от българската държава, за да се заведе дело срещу турския хотел, който не е осигурил безопасността на туристите.