Аутопсията: Джефри Епщайн с наранявания на удушен или обесен

Причината за смъртта на обвинения в сексуален трафик финансист не е обявена

Новини
10:49 - 15 Август 2019
6668
Аутопсията: Джефри Епщайн с наранявания на удушен или обесен

Аутопсията на американския финансист и обвинен в сексуален трафик Джефри Епщайн разкри, че има няколко счупени кости на врата, съобщава „Вашингтон пост“, цитирайки неназовани източници. Те твърдят, че подобни наранявания могат да се случат или на хора, които се бесят, или на удушени.

Причината за смъртта на Епщайн обаче още не е официално обявена.

В сряда NBC цитира няколко неназовани източници, твърдящи, че двамата охранители, натоварени с наблюдението на Епщайн, може да са спели, когато той очевидно се е самоубил в килията на затвора в Ню Йорк, предаде Нова.

Твърди се, че пазачите са под подозрение, че са фалшифицирали вписванията в графика, за да имитират, че проверяват Епщайн в килията му на всеки 30 минути. Финансистът умира един или два часа преди тялото му да бъде намерено.

Това се случва, след като CBS съобщи във вторник, че писъци уж са били чути от килията на Епщайн по време на смъртта му миналата седмица. Съобщава се, че охраната е викала „Дишай, Епщайн, дишай!“, правейки опит да го съживи, след като го открили обесен в килията си в Манхатън.

По-рано „Ню Йорл пост“ съобщи, че 66-годишният обвиняем в сексуален трафик се е обесил с чаршаф от най-горното легло в килията си. Вестникът цитира неназован източник, че Епщайн е коленичил на земята и се е навел напред, за да се удуши.