Авангардно: Зъби на кредит предлагат в Кърджали

Гастарбайтерите най-редовни в денталните кабинети

Новини
14:03 - 12 Април 2019
1256
Авангардно: Зъби на кредит предлагат в Кърджали

Зъболекари в Родопите предлагат нова екстра на пациентите си – вече предлагат лечение на кредит, отбеляза сайтът 24rodopi.com. Заради високите цени на денталните услуги, зъбар от Кърджали праща клиентите си директно в банката. Засега местните не показвали особен интерес, но докторът вярва, че починът му ще стане популярен.

Идеята на зъболекаря от Кърджали всъщност има сериозни основания – зъболечението открай време е много скъпо и дори недостъпно за мнозина. В чужбина пък цените са направо космически и един преглед струва между 50 и 80 евро.

Най-грижовни към зъбите си са гастарбайтерите, споделя медикът. И това има реални основания, защото за 800 евро, с които можеш да подновиш цялата металокерамика, в дентална клиника в Западна Европа тези пари стигат само за една коронка.

От години „зъбният туризъм” е изключително развит в Златоград. Именно дентисти от родопския град усетиха първи ползите от отварянето на граничния пункт с Гърция. Жители на селата в отвъд браздата, се възползват от двойно по-евтините зъболекарски услуги в Родопите.