Аванта: Талончето с 10 билета разрешено за няколко пътника

Новини
10:24 - 11 Юли 2019
2359
Аванта: Талончето с 10 билета разрешено за няколко пътника

От "Центъра за градска мобилност" проявиха сериозна щедрост и обясниха, че талонът с 10 билета може да се използва от няколко пътници в градския транспорт,  а не както беше - само от един, и то като покаже задължително последни от кочана.

Това обясни изпълнителният директор на компанията Христиан Петров по БНТ. 

Той поясни, че от миналата година досега има продадени над 56 000 талона с 10 билета.

"Ние позволихме на пътниците да ползват тези талони, без да покажат и последния, който да е задължителен при проверка. За миналата година нямаме нито един издаден акт, нито един глобен пътник, затова, че не е показал последен талон или че са били двама в превозното средство, а са ползвали един талон с 10 пътувания за 2-ма или 3-ма пътника“, похвали се транспортният ас.

Петров е на мнение, че така ще се избегнат и случаите, когато пътникът си е изгубил последния талон или пък се е изтъркал и стават ненужни разправии между контрольорите и пътниците.

Често използваното талонче с 10 билета струва 12 лева и спестява някой и друг лев на пътуващите. Доскоро обаче право да ползва екстрата имаше само един пътник, тъй като с всеки билет трябваше задължително да се показва талон №10 и така ставаше невъзможно билетчетата да се поделят между двама или трима.