Автомобилен бос взима преднина за заместник на Боби

Топ
21:09 - 16 Октомври 2019
4861
Автомобилен бос взима преднина за заместник на Боби

Атанас Фурнаджиев взима преднина пред стария функционер Мишо Касабов за поста на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз, научи Lupa.bg. Както вече първи съобщихме, това са двете най-спряганите имена за изпълняващ вакантната длъжност до насрочването на нов конгрес.

Временният бос ще бъде обявен в петък, за когато има насрочено заседание на Изпълкома. На него се очаква да бъде приета оставката на Борислав Михайлов. 

Фурнаджиев има безспорен авторитет в бизнес средите. Доказал се е като мениджър и успя да превърне "МОТО ПФОЕ" в лидер на автомобилния пазар в България. Фурнаджиев има съществен принос за привличането на много чуждестранни инвестиции в България. Ползва се с добро име и неговата кандидатура е изключително консенсусна. 

Уставът на футболната централа гласи: "При подаване на оставка, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президента се изпълняват от първия вицепрезидент, а при невъзможност или отказ от негова страна – от друг вицепрезидент, избран от ИК, до провеждането на конгрес".

Първият вицепрезидент Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен и няма как да бъде обявен за изпълняващ длъжността президент на БФС.