Авторката на "Игрите на глада" издава нов роман

Книгата на Сюзан Колинс все още няма заглавие, но вече е известна датата на излизането й на пазара - 19 май 2020

Новини
18:00 - 17 Юни 2019
2594
Авторката на "Игрите на глада" издава нов роман

Едно десетилетие след като изглеждаше, че Сюзан Колинс е спуснала завесата над "Игрите на глада", авторката отново връща читателите към въображаемата държава Панем.

През 2020 година ще излезе нов неин роман, ситуиран хронологично 64 години преди събитията, описани в нейната трилогия, предава Асошиейтед прес.

Книгата все още няма заглавие, но вече е известна датата на излизането й на пазара - 19 май 2020. Колинс заяви в понеделник, че в творбата си тя се завръща към тъй-наречените Тъмни дни и несполучливия бунт в Панем.

В "Игрите на глада" авторката ситуира сюжета си в една пост-апокалиптична антиутопия, където младите хора трябва да се сражават и да се убиват един друг на живо по телевизията.

Сюзан Колинс само бегло повдигна завесата над новия си роман: "С тази книга искам да изследвам нашата природа, какви сме ние и какво си мислим че ни трябва, за да оцелеем. Действието се развива 10 години след войната, известна като Тъмните дни. Тогава държавата Панем се опитва да се изправи отново на крака. В тази обстановка литературните герои намират благодатна почва за изява и за отговор на всички тези екзистенциални въпроси!"