Бабаит! Вратарят на „Беласица” осъден за отвличане

Захари Димитров похитил момче, обвинил го, че му откраднал колелото

Общество
06:45 - 15 Октомври 2019
2457
Бабаит! Вратарят на „Беласица” осъден за отвличане

Вратарят на футболен клуб „Беласица (Петрич) Захари Димитров бе осъден условно на година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок по обвинение в отвличане на младеж.

Потърпевшият Георги Чукоров пък ще получи обезщетение в размер на 5000 лв. за нанесените му неимуществени вреди. Това стана ясно вчера след провелото се заседание на състав от Окръжния съд в Благоевград с председател Красимир Аршинков, пише в. „Струма”.

Случаят на селски бабаитлък е от 2017 година, като в основата му стои кражбата на скъпото колело на Димитров, за която той заподозрял Чукоров и решил да се саморазправя с него. По време на панаира в санданското село Склаве вратарят на „Беласица” натикал в колата си Георги и го закарал в Ново Делчево.

След едно от предишните съдебни заседания Чукоров застана пред камерата на struma.com и разказа, че след като бил вкаран в колата насила и закаран в съседното село, е бил бит от тъста на Захари в къщата му. Бащата на потърпевшия, който бе неотлъчно до него в съда, пък разказа как в полицията не реагирали на сигнала, но момчето си извадило медицинско и сигнализирали прокуратурата.

Делото се проточи в няколко заседания, премина с разпит на множество свидетели и експертизи, но вчера бе сложен край с осъдителна присъда за Захари Димитров. Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд - София.