Бабикян: Няма да подкрепим Слави, той не предлага политики, а коледни подаръци

Политика
10:00 - 14 Юли 2021
5877
Бабикян: Няма да подкрепим Слави, той не предлага политики, а коледни подаръци

"Аз не виждам нищо, освен коледни подаръци. Покупката на лаптопи и строежи на училища са коледни подаръци, това не е политика, изисква се малко повече професионализъм. Ние не сме отказали да подкрепим, то няма внесен кабинет, няма нищо."

"Този субект трябва да получи мандат, да внесе този кабинет в НС за обсъждане. Нищо не сме отказали, при този вид липса на политики, това са разговори по телевизии. Ако искаш да върнеш парламентарната република, го правиш по надлежен ред, а ние не видяхме това, видяхме друго телевизионно управление, вече видяхме едно. Поздравления за успеха, аз много се надявах това да се случи, а не ГЕРБ да са първа политическа сила", заяви пред Bulgaria ON AIR Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън!"

Той коментира и отказа на Слави Трифонов да прави коалиция с останалите формации. "Че коалиция е мръсна дума, кога стана новина? Сега пак нямат 121, което означава, че не си говорят с никого, 63 души са достатъчни ли? Единият вариант е да се изправи някой гордо, там от екипа, и да каже: "Ах, вие мръсници, не получихте министерства, искахте да лапате баница, искахте постове и понеже не ви ги дадохме, ще ходим трети път на избори", каза още Бабикян.

И допълни, че имат да се решават много важни въпроси, но липсва конкретна политическа програма.

"Имаме да решаваме много тежки въпроси, подхвърлят ми лист хартия, в който няма нищо за "зелената сделка", за Плана, за образованието - освен за едни лаптопи, друго няма. Когато представяш политическа програма, нека е политическа програма, с приоритети", категоричен е той.

И посочи какъв кабинет биха подкрепили. "Труден кабинет със силни личности. Ние сме в трудно време, не в комфортно време. Затова трябват хора с воля и много сериозна програма.

Не може 2 млн. да са се изселили, ние да се занимаваме с царските чешмички. Някой чу ли нещо за правосъдна реформа? Някой може би има желание да ходим на избори и това ще доведе до дълбока икономическа криза", отбеляза той.

Представителят на "Изправи се. Мутри вън“ изрази своето мнение за последващите събития.

"Накрая този, който има най-много пари, той ще издържи, а кой има най-много пари, който е крал най-много. Нежеланието на политиците да седнат и да говорят за важните неща. Правенето на сериозен политически продукт е правенето на програма", обясни Бабикян.