Бачкова преди избора: Да спрем с интригите, параноята и шпиономанията

Не искам да съм самотен лидер, искам да събирам хората, заяви зам.-шефът на ДСБ

Политика
15:47 - 12 Февруари 2022
4937
Бачкова преди избора: Да спрем с интригите, параноята и шпиономанията

Грижата за ДСБ ме накара да се кандидатирам за лидер, заяви от трибуната на зала 3 в НДК зам.-председателят на партията Цецка Бачкова, която е кандидат за пост №1. Не искам да съм самотен лидер, искам да събирам хората, призна тя пред тъмносините делегати. И призова - да спрем с интригите, параноята и шпиономанията, да бъдем силна партия. 

Получих съобщение от хора, които нямаше да дойдат, ако изборът беше само с един човек. ДСБ не бива да дава сигнал, че няма хора, които да показват друга възможност, увери Бачкова.

Ние сме в криза и не можем да си заравяме главите в пясъка. В идеологическа криза, ДСБ последните години няма собствени политически позиции, дори нямаме  принос към общите позиции, или той е минимален, каза Бачкова.

ДСБ далеч не отговаря на всички въпроси пред обществото и държавата, каза зам.-шефът на ДСБ.

Бачкова сподели и за неравностойното положение, в което е ДСБ в голямата коалиция. Името ДСБ нямахме право да изричаме. Така както Борисов плашеше, че протестиращите ще му счупят държавата, така и нас ни плашеха, че ако се изявяваме и правим политики, ще счупим коалицията.

Резултатите на изборите бяха катастрофални. За да загубиш половината избиратели, значи не си направил нещо както трябва, увери Бачкова.

Ние не загубихме защото дойде "Продължаваме промяната", ние позволихме да се появят те, уточни тя.

Ние не си говорихме в коалицията, а се подминавахме. Когато трябваше да сме юмрук, бяхме авторитарна партия, разкри заместничката на Атанасов.

Не зачитахме устава и националното ръководство и решенията бяха взети еднолично, продължи тя.

За последните 4 години, освен лидер на партията, нямаме разпознаваеми лица. Експерти, които да говорят на различни теми. Бях обвинявана, че имам личен конфликт с пиара на партията, когато предлагах ДСБ да има силен пиар екип, който да работи. Не работихме за развитието на собствени кадри.

Ние загубихме не само периферията, за съжаление и последните избори губим от сърцето на твърдия електорат на ДСБ, губим историческата ни крепост – София, каза Бачкова.

Ако сме тук, за да се залъгваме, няма да стигнем далеч. Нужен е нов импулс и промяна – да отворим вратите и да поканим образовани и способни, млади хора и да им предложим да се развиват заедно с нас, подчерта германският възпитаник в партията.

Ще работя за заздравявяне позициите на ДСБ, да бъдем силен екип и да участваме заедно в законодателната дейност, заяви Бачкова. Едно силно ДСБ е от полза на голямата коалиция, бе категорична тя.

На финала на изказването, Бачкова заяви, че не е дошла, за да отправя критики и даде конкретно предложение - половината от субсидията на партията да се отпусне за местните организации, което предизвика аплодисменти в залата.