Бъдни вечер с Lupa.bg: Боб с фенел или ряпа, праз и картофи
за 4 порции, 45 мин
Кухня
09:02 - 22 Декември 2024
1326
Продукти
300 г боб
2 моркова
1 стрък праз
2 главички фенел – резене (може да се замени с 1 глава ряпа или 1 среден корен пащърнак)
250 г картофи
1 л зеленчуков бульон
сол и черен пипер
наситнен магданоз
Приготвяне
Бобът се накисва в студена вода поне за няколко часа.
Обелените моркови и картофи се нарязват на кубчета. Почистеният фенел се нарязва на парченца, празът – на шайби.
Кипва се бульонът и се слага да се вари отцеденият от водата боб – около 30 мин. Прибавят се зеленчуците и се готви още 10-15 мин.
Подправя се със сол и черен пипер. Поръсва се с магданоза.