Байдън: Няма да разследвам Тръмп

Той добави, че неговата администрация ще представлява американския народ

Свят
12:54 - 25 Ноември 2020
1283
Байдън: Няма да разследвам Тръмп

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън увери, че президентството му няма да бъде "трети мандат на Обама" и обеща да представлява целия американски народ и Демократическата партия. Байдън направи коментара в първото си интервю след президентските избори на 3 ноември, пише "Гардиън".

Лидерът на демократите говори пред Лестър Холт от NBC News. Той подчерта, че предизвикателствата пред него са уникални и ще се опита да излезе от сянката на човека, който служи като вицепрезидент.

Байдън даде интервюто след реч, на която обяви част от кабинета си.

"Какво ще кажеш на тези, които се чудят дали ще се опиташ да създадеш трети мандат на Обама", попита Холт.

"Това не е трети мандат на Обама. Ние сме изправени пред напълно различен свят в сравнение с този, пред който бе изправена администрацията Обама-Байдън. Президентът Тръмп промени ситуацията", отговори новоизбраният президент.

Той добави, че неговата администрация ще представлява американския народ и Демократическата партия. Байдън разкри, че обмисля да назначи републиканец, който е гласувал за Тръмп.

"Искам тази страна да бъде обединена", поясни Джо Байдън. Той увери, че няма да използва Министерството на правосъдието като инструмент за преследване на Доналд Тръмп и съюзниците му, въпреки че е притискан от някои демократи да разследва финансовите сделки на американския лидер и допълнително разследване за чужда намеса в изборния процес. Когато напусне властта през януари, Тръмп губи имунитета си.