Байдън пита жена си и се отказа. А кого да питат Бойко, Асен, Слави, Доган?

Политическото ни лидерство май затова е лишено от идеи, решителност и отговорност. Защото на интимния фронт няма с кого да се посъветва

Коментар
21:00 - 22 Юли 2024
15052
Байдън пита жена си и се отказа. А кого да питат Бойко, Асен, Слави, Доган?

Разгеле, американските изобори поне ги оправихме. Смяхме се на дядо Байдън, ебавахме се, че е ходещ некролог, диагностицирахме го с деменция, алцхаймер и спонтанно нощно насиране и той взе, че се отказа от изборите. Сега обаче остава да си оправим нашата кочинка, че и тук се задава ново ходене до урните след 2-3 месеца, като поразхлади малко, че иначе пак ще вземете да гласувате за Историческия парк и полковника – подполковник.

Интересно, обаче, американският президент взе решението да се оттегли не след настоятелните съвети на водещи фигури в Демократическата партия, не заради Робърт де Ниро и Джордж Клуни, а след като събра семейството си и се посъветва с тях. Демек – като всеки средностатически люлински бек или надежденски тарикат, и той не смее да прави нищо, без да пита жена си.

И тук се оказва, че ние сериозно издишаме. Политическото ни лидерство май затова е лишено от идеи, решителност и отговорност. Защото на интимния фронт няма с кого да се посъветва. А колкото и да ти е силен екипът, ако ще самият Найо да ти е пиар, а Татяна Дончева – юристконсулт, а Александър Маринов – стратег, накрая все ще трябва да попиташ съпругата си да си каже тежката дума. Това е, ако я имаш, разбира се.

Преди повече от десетилетие самият Бойко Борисов въведе митичния образ на топ политика, който е „сам като куче“ – демек жертвал личния си живот, за сметка на тангентите на Околовръстното, Турски/руски поток и ремонта в клиниката по изгаряния на „Пирогов“. Ето, около него е пълно с дами – Деница, Теменужка, Рая, а той до днес във вода гази, а ходи жаден. Нормално е да му е тежко, като няма с кого да сподели съмненията си на възглавката. Ако не броим Мата Хари, де, ама тя едва ли се брои за половинка, която и да е.

При ПП-тата положението не е много по-добро. Асен Василев го знаем, че е стар ерген и някак си не го виждам на дърти години на гушне някоя Деница като Волен Сидеров и да си играе на семеен. По-скоро ще продължи да си ляга с финансови отчети и оферти от „Джем Корп“, а в интернет ще му пускат колажчета с Румен Спецов. Виж, Кирил Петков си има жена, ама Линдето много-много не говори български и освен да му издиктува някоя рецепта за безглутенова торта, друга работа едва ли ще свърши.

На БСП не знам кой е лидер, че от около час не съм проверявал в Търговския регистър. Приемаме, че е Корнелия – в такъв случай тя си има добър съветник в лицето на Калоян Методиев. В останалата част на опозиционния спектър обаче нещата са съвсем зле. Коцето Копейкин, страшилището на лесбоците и педерастите и стожер на пилоновото семейство, е щастливо разведен. Слави Трифонов гони 60 и така и не успяхме да го оженим. Едно време поне си поебваше по някоя балеринка, ама сега на диванчето най-много тошковчетата да му мляснат някой... съвет.

Най-сложна е ситуацията в ДПС-то, защото интимният живот на вечния председател Ахмед Демир Доган е по-мистериозен и натоварен с промени в дискурса и парадигмата от среща с младежкия актив в Росенец. А и той много не е по приемането на съвети, повече е по даването.

И какво ни остана накрая – май Руди Гела, който наскоро се ожени. Дано поне неговата съпруга му каже да спре да се занимава с глупости и да се разкара. Че за другите няма надежда.