Байдън разкритикува икономическия план на републиканците

Бившият британски премиер Лиз Тръс въведе намаление на данъците за най-богатите

Свят
10:59 - 27 Октомври 2022
1632
Байдън разкритикува икономическия план на републиканците

Президентът на САЩ Джо Байдън сравни икономическия план на републиканците, в случай че те поемат контрола над Конгреса през ноември, с представения от бившия британски премиер Лиз Тръс и предупреди, че резултатите ще са сходни, съобщава "Ройтерс".

Четохте какво се случи в Англия наскоро, последният министър-председател също искаше да намали данъците за супербогатите, припомни Байдън.

"Това предизвика икономически хаос в страната. Е, това направиха последния път и искат да го направят отново. Те също искат да направят това намаляване на данъците постоянно - тези два трилиона долара", посочи американският президент.

Някои републиканци от Комитета по пътищата и средствата на Камарата на представителите на САЩ, който отговаря за данъчното облагане и митата, обещаха да ги направят постоянна част от данъчните облекчения, въведени през 2017 г. при президента Доналд Тръмп.

Бившият британски премиер Лиз Тръс въведе намаление на данъците за най-богатите във Великобритания, което предизвика сътресения на финансовите пазари и доведе до напрежение в нейната Консервативна партия, което в крайна сметка я принуди да подаде оставка след едва 44 дни на поста.

През последните дни Байдън отново насочи вниманието си върху икономиката на САЩ поради спад в подкрепата за демократите дни преди междинните избори, които ще определят следващите две години от неговия мандат като президент.