Байерн си намери майстора, Аугсбург спечели баварското дерби

Спорт
09:06 - 20 Ноември 2021
1558
Байерн си намери майстора, Аугсбург спечели баварското дерби

Аугсбург успя да повали шампиона Байерн Мюнхен с 2:1 на своя територия. Домакините поведоха с 2:0 до 36-ата минута с попадения на Педерсен и Андре Хаан. Левандовски върна един гол за Байерн преди дори да е приключила първата част, но баварците така и не успяха да се доберат поне до точката.

Първият "удар", нанесен в двубоя от Аугсбург, бе в 23-ата минута, когато Яго проби отляво, центрира за Зекири, Ернандес успя да избие, но топката стигна до Матс Педерсен, който с мощен удар в левия ъгъл от дъгата вкара за 1:0.

Малко повече от 10 минути след това Забитцер сбърка в центъра и Зекири му отне. Швейцарецът намери Яго отляво, който сложи топката на главата на Андре Хаан, а нападателят насочи в десния ъгъл, удвоявайки преднината на домакините.

Само две минути след втория им гол обаче Байерн се върна в мача. В 38-ата минута Павар центрира отдясно, а след рикошет в Мюлер топката се озова в Левандовски, който от движение я вкара за 2:1

Байерн започна с натиск второто полувреме. В 54-ата минута Горетцка получи от Упамекано, но от десетина метра стреля над вратата. В 79-ата минута Байерн разигра на скорост и топката се озова в краката на Левндовски, но той не успя да преодолее Гикевич.

Въпреки загубата Байерн продължава да е лидер в класирането с 28 точки, докато Аугсбург е 15-и с 12.