Балабанов от ИТН: Ще има правителство на алчността!

"С нас се водеха общи разговори, а задкулисно е договорен кабинет с втория мандат", възмущава се депутата на Слави

Новини
19:10 - 22 Май 2023
4713
Балабанов от ИТН: Ще има правителство на алчността!

"Има такъв народ" е оттеглила подкрепа си за кабинет на ГЕРБ, защото постове не са били обсъждани с нея, а са коментирани по телевизионните студиа. И освен това задкулисно в това време се е уговаряло правителство с втория мандат.

Това заяви депутата от ИТН Станислав Балабанов в интервю за Би Ти Ви тази вечер, след като по-рано днес ГЕРБ и "Продължаваме промяната" - "Демократична България" изненадващо се разбраха за кабинет с втория мандат с ротиращи се премиери. Балабанов посочи, че с ГЕРБ са проведени няколко разговора, които обаче били "прекалено общи". "И до последния момент, до снощи очаквахме да видим кои ще са експертните фигури, но никой не потърси "Има такъв народ", обясни той.

Тогава от ИТН разбрали, че са извозени. Половин час преди полунощ в неделя лидерът на партията Слави Трифонов от профила си във "Фейсбук" обяви промяната в позицията. Трифонов обяви, че постовете между партиите са разпределяни в телевизионните студиа, без да има контакт с партията.

"Никакви разговори не са се водели последните дни, за да разберем кой се заема и може ли да свърши работа. При такова положение безпринципна подкрепа ние няма да дадем и затова нашият лидер реагира", обясни Балабанов.

Той добави, че в това време е договаряно "задкулисно политическо правителство" с втория мандат вместо експертен на ГЕРБ. Определи бъдещият кабинет като "правителство на алчността", а позицията на коалицията - "скандална" заради ареста на Борисов, който сега ще "подпира" нейно правителство.

Според "Има такъв народ" сега ще се върви към реформи, така че да са удобни и приемливи за определени фигури, а не за обществото.