БЪЛГАРИ, ЮНАЦИ: На полуфинал сме в Берлин!

Спорт
18:40 - 08 Януари 2020
3833
БЪЛГАРИ, ЮНАЦИ: На полуфинал сме в Берлин!

Онова, на което и най-верните фенове на волейболните ни национали не смееха да се надяват, се случи още след 3-ия гейм на мача от олимпийската квалификация в Берлин между България и Сърбия. Момчетата на селекционера Силвано Пранди поведоха с 2:1 срещу европейските шампиони и така вече нямаше как да бъдат изместени от едно от първите 2 места в групата. В нея са още Франция и Холандия, които играят по-късно.

За да стигнат до 1/2-финалите волейболистите на България биха преди това "петлите" и холандците съответно с 3:2 и 3:0.

Срещу сърбите националите поведоха след 25:21 в първата част. Западната ни съседка изравни след 26:24. Третият гейм, който гарантира точката и това, че няма как сърбите да завършат преди нас, България спечели с 25:22.

След нея и двамата треньори пуснаха резервите. Пранди, за да даде почивка на титулярите си преди полуфинала, а Слободан Ковач, защото това бе последният мач на сърбите в Берлин.

Противникът ни изравни за 2:2 с 25:20. Българските момчета обаче взеха тайбрека с 3:2 за победата.

Тя гарантира на националите първото място в групата. При очаквана триточкова победа на Франция над Нидерландия "петлите" ще имат 7 т., с колкото завършиха и волейболистите ни. България обаче има победа в прекия сблъсък.

Противник на националите в 1/2-финала утре ще е вторият в другата група. На тази позиция може да завършат Германия или европейският вицешампион Словения. Бундестимът в момента е лидер със 7 т. Словенците имат 5 и мач по-късно с Чехия.