Българинът, заклал брат си в Испания, остава в килия

ЕС
13:30 - 29 Януари 2020
2747
Българинът, заклал брат си в Испания, остава в килия

38-годишният българин, задържан за убийството на брат си в Бургос, Испания, остава за постоянно в ареста. Това реши Окръжният съд в Бургос, съобщава местният вестник „Диарио Бургос“.

Другият задържан - собственик на български магазин, пред който беше убит 42-годишният мъж, е пуснат на свобода, след като дал показания пред съдия.

Пред магистратите съдържателят на магазина заявил, че не е видял нищо в нощта на престъплението и че не познава нападателя. Той беше задържан по обвинение, че е прикрил престъплението.

Магистратите наложиха най-тежката мярка на братоубиеца заради тежестта на престъплението и заради опасността да се укрие. Той остава в затвора без право на освобождаване под гаранция, съобщиха източници от съда.

Кървавата драма потресе Бургос на 20 януари. Клането стана около 23 ч. пред въпросния български магазин. Нападателят бе арестуван от местната полиция. След това е бил отведен в полицейския участък, където признал за извършеното криминално деяние.

„Инцидентът се случил пред магазин, собственост на български граждани. По това време заведението било затворено. Двамата мъже се скарали на улицата пред магазина и единият извадил нож и наръгал другия в гърба, който починал на място“, гласи съобщение на полицията.

 

Оръжието на престъплението е намерено в миниван, паркиран на 100 метра от местопроизшествието. Според разследващите двамата братя са били в обтегнати отношения от години.