България изригна: "Путин Хуйло!", горят руското знаме (ВИДЕО, снимки)

Общество
18:55 - 24 Март 2022 (обновена)
19901
България изригна: "Путин Хуйло!", горят руското знаме (ВИДЕО, снимки)

Близо 3000 души се включиха в мирното шествие в центъра на София в подкрепа на Украйна и на ясната евроатлантическа ориентация на България. Митингът започна тази вечер в 18,30 ч., а малко по-късно един от демонстрантите изгори руското знаме. И уточни, че това е реакция срещу военната инвазия на самозабравилия се урод Путин и подкрепящите го обезумели дегенерати-примитими, а не срещу руската нация. Стотиците хора се движат към Орлов мост. Гражданите развяват украински знамена и носат саморъчно изписани плакати на фона на цветовете на украинския флаг.

Руското знаме бе изгорено от един от протестиращите. Какъв поя-ясен знак, че България е отвратена от новия Хитлер - Владимир Путин

Демонстрацията бе открита на площад "Независимост" с химна на България и скандирания "Слава на Украйна" и "Путин Хуйло". Ораторка заяви, че Путин води не война, а истински геноцид срещу Украйна, след което прозвуча и химнът на отбраняващата се от руската инвазия смела страна. Плакат призовава руският президент Владимир Путин да бъде изправен пред военен трибунал.

"Събрали сме се в подкрепа на Украйна и срещу руската агресия и агресията на Владимир Путин. Някои казват, че руският народ не е Путин, но кой народ го избра? Аз съм бил в Украйна на хуманитарна мисия, както и на мисии с друга насоченост и нямам подходящи думи, с които да мога да определя тази агресия", каза един от участниците в протеста - Иван Белишки, авариен спасител от Панагюрище. "Протестираме и срещу воденето на неконвенционален метод на война, използването на касетъчни боеприпаси и други забранени боеприпаси", допълни той.

Стотици млади хора заклеймиха убиеца Путин

"Спрете Путин! Спрете войната!", "Русия спри, ти си убиец", гласяха други плакати. Протестиращите носят и транспаранти с надписи: "Да спасим Украйна, да спрем насилието там. Да спрем убийствата на мирни граждани и разрушаването на техните домове! Да спасим хората от жажда, глад и студ! Да спасим ранените! Да спрем безумието, наречено война“, "Пълна подкрепа за Украйна“.

Като присъстващ на шествието, във Фейсбук се тагна транспортният министър Николай Събев. Демонстрацията пое към Орлов мост, но се спря край Паметника на Съветската армия, където се чуха освирквания и възгласи: "Окупатори! и "Махнете МОЧА"..

След това участниците в проявата разпънаха на Орлов мост голям плакат с призив към руския президент: „Путин, в името на човечеството, спри войната!“. Движението на възловото за столицата кръстовище е спряно.

Над 5000 души бяха заявили намерението си да участват в мирното шествие "България подкрепя Украйна", което се организира точно месец след началото на руската инвазия в Украйна, която доведе до невъобразими разрушения и над 3 милиона бежанци в чужбина.

Хиляди умни българи заявиха ясно позицията си срещу сатрапа Владимир Путин и продължаващата война в Украйна

"Приятели, време е и България да излезе на голямо шествие в подкрепа на суверенна Украйна! Само на няколкостотин километра от нас един народ се бие за своята свобода и за бъдещето на Европа с цената на огромни невинни жертви и разрушения. Този народ успя да изненада целия свят с достойнството, смелостта и издръжливостта си", се казва в призива на организаторите. Те допълват, че "България е в плен на все по-силната хватка на руската пропагандна война срещу страната ни".

"Днес се навършва един месец, откакто Европа бе върната някъде в 1939 г. Един месец от безпрецедентната война на Русия срещу Украйна. През този период руските войски атакуваха не само военни обекти, но и цивилни граждани, деца и техните жилища. И оставиха след себе си разруха в големите градове на страната, някои от които бяха сринати почти до основи", заяви Веселин Калановски, общински съветник от ДБ.

Вижте видео: