България не е признала Крим за руски, посолството безсилно за българина, обвинен в тероризъм

Новини
09:37 - 26 Май 2023
1245
България не е признала Крим за руски, посолството безсилно за българина, обвинен в тероризъм

Посолството ни в Москва не може да помогне на Марина Петранова, чийто съпруг бе обвинен в тероризъм. Причината е, че България не е признала Крим за руска територия.

"Първото, което направих, беше да се обърна към посолството на България в Москва. От там ми казаха, че ще направят запитване. Чаках три седмици, нямах никакъв отговор. Вчера вечерта ми казаха, че имат отговор, наистина всичко е както го казвам. Това е записано в отговора, обаче не могат да ми помогнат, защото България не признава Крим като територия на Русия и нищо не могат да направят", каза Марина пред Нова тв.

Марина и Денис са етнически българи от окупираните от Русия територии на Украйна. От 2017 г. живеят в Пловдив, където Денис работил в завод, но имал здравословни проблеми, затова получава пенсия. Често ходил при родителите на съпругата си в Райновка, Русия.

Когато тръгнал да 

Последно чула мъжа си Денис на 10 май, когато са били повдигнати обвиненията.

"Първо е обвинен в хулиганство, защото ходил и се карал с хората по улиците. Беше задържан за 10 дни и когато излезе, го чакаха отвън и му предявиха всичко това", разказа още жената.

Съпругата му разказва, че не е имал фирма за превози, не е пращал бомби.