България остана в подножието на 1/4-финалите след загуба от Белгия

Тандемът Григор Димитров - Александър Лазаров отстъпи след шампионски тайбрек

Спорт
15:40 - 07 Януари 2020
1753
България остана в подножието на 1/4-финалите след загуба от Белгия

Григор Димитров и Александър Лазаров отстъпиха на Сандер Жил и Йоран Флиген в решителния двубой за класиране на 1/4-финалите на АТР къп. В Сидни нашите момчета поведоха в първия сет, но след това допуснаха обрат и отпаднаха след 6:3, 4:6, 7:10.

По този начин Белгия завършва на второ място в група "С", а България на трето. Тимът на Великобритания, който победихме преди това, продължава към 1/4-финалите срещу Австралия.

Днес в първия двубой Димитър Кузманов се наложи над втората ракета на белгийците Стив Дарси с 2:0 сета, но резултатът беше изравнен, след като Давид Гофен изненада Григор Димитров.

Първият инфарктен момент в шампионския тайбрек дойде при 1:1, когато Лазаров беше атакуван няколко пъти от белгийците, но успя да завърши на мрежата. При 2:3 Флиген и Жил стигнаха до минипробив. Отговорността пое Алекс Лазаров, но този път 22-годишният ни състезател намери мрежата.

Белгия стигна до три мачбола след нов пробив на сервиса на Димитров, като резултатът стана 9:6 в тяхна полза. Българите върнаха минибрейк, но опонентите им завършиха при втората си възможност.