България се прости с Краси Безински (ГАЛЕРИЯ)

Новини
13:02 - 24 Април 2019 (обновена)
15583
България се прости с Краси Безински (ГАЛЕРИЯ)

България се взе последно сбогом с Красимир Безински - един от любимците на публиката на ЦСКА! Бившият бранител почина на 57 години преди два дни, след като не успя да излезе краен победител в неравната битка с рака.

Времето за прощаване беше слънчево и топло, каквито бяха усмивката и сърцето на Безински.

Един от най-ниските футболисти, играли в ЦСКА през годините, беше винаги на ниво и поне с глава над нападателите, които в повечето случаи оставаха на колене. И за това си спомняха дошлите днес пред църквата "Света София" в столицата.

Храмът беше тесен за въздишките, изтръгнали се от гърдите на хората, а сълзите в очите блестяха като перли от напичащото априлското слънце.

За това какъв човек и футболист беше Красимир Безински, говори и фактът, че дойдоха да го изпратят някои от големите левскари, с които не един или два пъти са кръстосвали шпаги на зеления терен - Емил Велев - Кокала, който беше придружен от неговата съпруга, братя Вуцови - Велислав и Руслан, Томас Лафчис, както и баскетболният треньор Константин Папазов - Тити, който е голям фен на Краси в онези години, а след като Безински напуска ЦСКА, Тити преминава към синия лагер.

Разбира се, на линия бяха и представителите на ЦСКА, които поднесоха венци и цветя - Димитър Пенев, Христо Маринчев, Стоян Йорданов, Трифон Попов, Пламен Марков, Георги Велинов - Джони, Георги Илиев - Майкъла, Спас Джевизов, Методи Томанов, Сашо Борисов, Антон Димитров - Пирожката, администраторът на клуба Димитър Вутов и съпругата му Кристина Димитрова, Румен Стоянов, Мариус Уруков, и не на последно място - Аспарух Никодимов и мъжът на едната от дъщерите му - Александър Попов, който е треньор на мъжкия волейболен ЦСКА.

Бивши служители на червените също присъстваха - Илия Илиев, който в момента е на работа в БФС, Огнян Караджов - Пумата, както и още десетки, оставили следа на "Армията" - Милен Радуканов, Владимир Манчев, Христо Янев, вратарят Ивайло Иванов, Лъчезар Танев, бащата на Димитър Бербатов - Иван.

Един от големите отсъстващи беше другият футболист на ЦСКА, освен Безински, който има участие на два полуфинала с екипа на армейците в евротурнирите, - Георги Димитров - Джеки.

Легендарният защитник и на националния отбор е поднесъл извиненията си на семейството на Безински, тъй като не се чувства психически устойчив за подобен род събития, след като през 2015-та почина брат му Динко.

Лидерите на агитката - Иван Велчев - Кюстендилеца и Росен Петров - Животното, също оставиха цветя и венци пред ковчега на Безински, а с тях бяха още фенове и приятели, сред които двама от председателите на армейския фенклуб - Никола Велков - бат` Дана и Венцислав Вучев, по-старите привърженици - Петър Георгиев - Кюфтето, малкият Гаро, Стойне Манолов, както и представители на различни фракции от Северната трибуна - Animals, Трапеза бойс, Old boys и т.н.

Бившият администратор на националния отбор - Сашо Динев, бившите рефери - близнаците Любе Спасов и Любен Ангелов, също преклониха глава пред Безински.

Журналистическата гилдия също имаше свои представители, но не отвън пред църквата "Света София, а вътре, проронвайки сълзи за отишлия си от този свят добродушен и винаги отворен за разговор Краси.

На опелото бяха старите кадри - Георги Атанасов, Георги Банов, Румен Илиев, Румен Пайташев, както и от по-младата генерация, които бяха и са от близкото обкръжение на "Българска армия" - Ваня Николова, Филип Петрунов, Тодор Кирков, Иво Тонков, Иво Цукев.

Снимки: Агнес Методиева