Български бизнеси ще се учат да продават глобално

eBay стартира нова обучителна програма първо в България, ще подпомята родната икономика

Новини
20:52 - 27 Октомври 2021
1121
Български бизнеси ще се учат да продават глобално

eBay стартира новата си програма eBay Academy, която ще се проведе в България. Едномесечното обучение ще предостави практически опит и ще помогне на българския малък и среден бизнес да създаде и развие свой онлайн магазин на платформата.

Българските компании ще придобият специфични за страната ни знания за това как да стартират глобалната си дейност на платформата и да успеят. Те ще получат практически съвети за подобряване на обслужването на клиентите, за управление на обявите, логистика, управление на поръчки, както и маркетингови инструменти за увеличаване на продажбите. В допълнение към практическото ноу-хау, участващите фирми ще получат висок кредитен рейтинг, персонализиран план за растеж и други предимства, които да им помогнат да увеличат продажбите от самото начало.

Повече от петдесет местни фирми ще вземат участие в първото издание на eBay Academy. Те са избрани въз основа на строги критерии като силен експортен потенциал и портфолио от над 100 артикула, които могат да се продават онлайн. До края на програмата бизнесът трябва да има работещ онлайн магазин, достигащ над 159 млн. клиенти на 5 континента.

Целта на тази единствена по рода си програма е да повиши популярността и износа на произведени в България стоки, подпомагайки както собствениците на бизнеси, така и българската икономика като цяло. Програмата е напълно безплатна за участниците.

Българските малки и средни предприятия, подобно на бизнеса по целия свят, срещнаха много предизвикателства по време на пандемията и много от тях се обърнаха към онлайн продажбите и износа, за да създадат нови потоци от приходи в момент, когато физическите магазини бяха затворени.