Бандата с второ избухване: В клуба не са мъже, Феро прибира по 15 бона

А в касата на Ботев няма повече от 20 000 лева в момента, разкри бившият играч на канарчетата

Спорт
16:55 - 23 Септември 2020
1423
Бандата с второ избухване: В клуба не са мъже, Феро прибира по 15 бона

Изгоненият футболист на Ботев Пловдив - Иван Бандаловски, направи скандални разкрития за клуба и треньора на "канарчетата" Ферарио Спасов.

"Ще кажа цялата истина, нищо няма да крия. Ферарио Спасов взима огромна заплата. Той прибира по 15 хиляди лева на месец. Този треньор никога не поема отговорност. Ние не сме подготвени. Не знам накъде да тичаме по терена. Освен това не сме готови физически. Този треньор не си върши работата, а си изми ръцете с мен и Лъчо Балтанов", заяви Бандаловски пред Спортал.

Опитният бранител също така призна какъв е бюджетът на пловдивския гранд. Бандата акцентира, че тимът разполага с между 400 и 500 хиляди лева месечно, като това сумарно прави близо 6 милиона лева годишно, за да съществува в този му вид клубът.

„В клуба не са мъже. Изгониха мен и Лъчо Балтанов, защото сме по-опитни. Разчитат на продажбата на Тодор Неделев. Сменя схемата играта и махат Работов, а аз играех по 90 минути. Изведнъж гръм от ясно небе. Не сме взимали три заплати. Ръководство няма. Асен Караславов си е подал оставката, но няма кой да му я подпише. Пари няма, а и няма кой да даде. Има 200-300 фена, които правят това нещо, а привържениците са много повече. Те изгониха Самуилов с транспаранти и скандирания. Палийски също“, сподели Бандаловски.

„Трябвало да се направи одит, а реално нямат пари и за това. Казаха ни, че Ботев е поел по пътя на Левски. Казахме на г-н Гиздов да се помоли г-н Самуилов да си вземе отново акциите. Не виждам как Ботев ще се самоиздържа. Или трябва да се върне Георги Самуилов, или да се намери мощен генерален спонсор. Атмосферата е отровена, а имаме отбор, който може да се бори за трето или четвърто място. Не знам какви са тези хора сега в клуба. Имат някакви болни амбиции“, добави още той.

„Много съм разочарован от треньорското ръководство, защото уж бяха с нас. Бяхме отбор. Играха си двойна игра и искаха да си взимат заплатите. Никой няма респект към Ферарио Спасов, както и към Лилчо Арсов. Казват едно, а вършат друго. Изкупителните жертви сме аз, Лъчо Балтанов и Антонио Вутов. Тодор Неделев също щяха да го изгонят, но могат да го продадат. В момента той им е златната кокошка. Има в касата около 20 000 лева. Чакат се пари от Интер за трансфера на Никола Илиев“, каза бранителят.