Бареков: Броих 500 бона за данъци през 2013 г., Слави плати ли нещо?

Ще проверят ли доходите на новия политик, пита бившият евродепутат

Политика
13:36 - 11 Октомври 2019
3234
Бареков: Броих 500 бона за данъци през 2013 г., Слави плати ли нещо?

Николай Бареков отправи питане в социалните мрежи дали новият политик Слави Трифонов е коректен платец към хазната и какви данъци е внесъл?

Журналистът се поинтересува и от това дали някоя институция ще се поинтересува от доходите на шоумена.

Ето пълния текст на публикацията:

Странно, странно! През 2013-а по едно и също време със Слави и Цолова сме си купили къщи. Неговият (на Трифонов) имот три пъти по-голям от моя. Моят имот - един единствен, Слави с още десетки къщи, парцели и апартаменти за милиони. Той - стар ерген, аз с четири деца. И той и Цолова работили като мен в телевизията БТВ.

И тримата сме били водещи, че и продуценти (без Цолова), че аз бях и директор. Значи, аз бях разкостен от проверки на НАП и прокуратурата, а къщата ми запорирана “по заповед отгоре” за период от две години.

А бях си платил на момента всички данъци и преведох парите по банков път на пазарни цени с доказани доходи. След дълго ровене и броене на плочки и керемиди накрая данъчните написаха ревизионния акт с ......53 лева начет за неплатена такса смет за 3 месеца преди да стана собственик.

Месеци на ред БТВ и Нова, Цолова и Цънцарова предаваха на живо от оградата ми. Медиите изляха кофи помия над главата ми и моето семейство. Когато стана официално ясно, че съм изряден платец на хазната през 2016 година, никой не го отрази, никой не каза едно “сори, бе пич”.

Искам да кажа, че има двоен стандарт. За въпросната 2013 година платих половин милион лева (500 000) данъци на Република България. Питам Слави Трифонов, милионера, колко данъци е платил? Ще има ли проверки за неговите доходи? Все пак доста богат човек изглежда за шоумен и певец в предпенсионна възраст.

Хубаво е да се знае истината. По платените данъци ще я разберем. И Слави и Цолова са от Плевенско. И двамата си купуват по-големи къщи от моята в същия квартал на столицата. В един месец и една година с мен.

И за двамата няма проверки и няма въпроси. Единствено Цолова обяви, че продала едно старо лозе в Червен бряг и 1/2 панелка в Плевен, за да си купи палата на метри от Сарая в Бояна. Въпреки, че моята биография, да отбележа скромно, изглежда не по-малко забележителна от тяхната. Не смятате ли, уважаеми, че нещо мирише на старо сирене около тези двамата?