Бареков пред Lupa.bg: Работя за демографския прираст, за разлика от патриотите

Изповеди
17:23 - 17 Август 2020
9630
Бареков пред Lupa.bg: Работя за демографския прираст, за разлика от патриотите

Трогателен пост във фейсбук на Николай Бареков породи слухове, че голямото семейство на доскорошния евродепутат ще се увеличи с още един член и че този път той ще стане женски татко.

"70% от парламентарна ни група е строена. Ще има и дами. Мисля, че патриоти като нас трябва да имат думата по по-важните въпроси за държавата! #ОБИЧАМВИ!", написа журналистът и публикува морска снимка, на която е заедно със съпругата си Мария и с четиримата си сина - Николай, Александър, Виктор и Антони. Най-големият, който е кръстен на известния си баща е син на журналиста от бившата му съпруга Евгения, а останалите от настоящата му жена Мария Календерска.

Именно тези думи на някогашния известен телевизионер предизвикаха стотици негови фейсбук приятели да допуснат, че на път да се роди е момиченце, което ще носи фамилията Барекова.

На фотоса любимата на политика - Мария е с широка черна рокля, което допълнително подхрани любипитството на познати и непознати на журналиста.

"Много сте хубави, сега и една хубавица като мама да дойде. Бъдете здрави и нека Света Богородица бъде с вас навсякъде и във всичко", са част от пожеланията към семейството на Бареков.

За да провери дали основателят на партия "България без цензура" се готви да стане татко за пети път и то на момиченце репортер на Lupa.bg попита лично Николай Бареков. "За разлика от патриотите аз работя за демографския прираст на българското население, при това доста успешно", коментира пред Lupa.bg политикът. Той нито потвърди, нито отрече дали голямата му фамилия ще продължи да расте, но каза загадъчно: "Имам много новини, които ще съобщя, когато му дойде времето. Някои от тях ще станат известни непосредствено преди изборите."

Още преди години политикът обяви, че ще бори демографската криза и ще прави деца, докато не стигне цял футболен отбор. Неговата основна цел, която обяви още тогава, е да има дъщеря.

"Ордата на Бареков” в очите на Някой отчаян. Тати с номер 3 и номер 4. Номер 2 е в гръб сред вълните, а номер 1 цъка на телефона под чадъра. На Смокините сме, не сме пред Банкя. Споко!", това написа гордият татко на 5 август, публиквайки тази снимка.


Николай Бареков добави пред Lupa.bg, че в поста си, че ще има и дами е имал предвид, че скоро към семейството, което се е снимало на плажа, ще се присъедини момиченце, за което той и Мария се грижат. Преди 6 години журналистът пое грижата за отхвърлено от държавата момиченце на име Джулия. По време на своя предизборна среща в Бургас като лидер на ББЦ той разказа покъртителната история на малката - майка й е с инвалидност 100%, без работа от много дълго време, поради което Джулия е дадена от държaвата за отглеждане на баба й и дядо й. Момиченцето получавало пенсия от държавата в размер на 60 лв., а когато станало първолаче, й вдигнали сумата на 130 лв., но само за няколко месеца. Баба му пък получава около 115 лв. пенсия.

Дошъл и абсурдът - кабинетът Орешарски вдигнал с 4 лв. пенсията на бабата на детето, което тотално изхвърлило Джулия от списъка на "щастливците" и й отрязало издръжката, защото вече домакинството на двама пенсионери и внучето им не отговаряло на условията за социална помощ. "Същата тази държава решава, че Джули е забогатяла и й отнема парите", коментира тогава потресен бъдещият евродепутат. Така той решава да помага финансово на семейството на Джулия.

"Не съм се хвалил с това и не съм бил тъпана, но да, помагаме и до днес с Мария", сподели Николай Бареков пред Lupa.bg.