БАРОВЕЦ! Вдигнаха пенсията на Антон Радичев с 300 лева, вече взима 900

Запорът от "Топлофикация" падна и актьорът най-после разполага с парите си

Едно време
13:06 - 31 Януари 2024
5173
БАРОВЕЦ! Вдигнаха пенсията на Антон Радичев с 300 лева, вече взима 900

Актьорът - ветеран Антон Радичев се похвали, че след преизчисленията и увеличенията доходът му нараснал драстично. Доскоро той мизерстваше с 600 лева на месец, а тях изплаща и огромните кредити на бившия си зет Богомил Грозев.

„Вдигнаха ми пенсията и вече е 900 лева, плюс че съм на половин щат в Народния, няма как да не съм доволен от тези пари. От нищо не се лишавам“, похвали се 76-годишният артист. До неотдавна той се оплакваше, че не може да си купи каквото иска от магазина, защото парите му отиват за покриване на битови сметки и лекарства.

Дълги години Радичев роптаеше, че живее в ограничения, а най-после му било широко около врата и не се тревожел за насъщния. Под секрет комикът от „Клуб НЛО“ подшушва, че дори успявал да заделя по някой лев в банка.

Доскоро той имаше разправии с една от големите банкови институции у нас, която му бе наложила запор върху пенсията заради делата му с „Топлофикация“. Възбраната обаче паднала и сега се разпореждал с парите си, както сметнел за добре. 

Ще ме цакат те мене с малка пенсия

От известно време Баба Тонка, както го наричат малки и големи, живее заедно с любимата си – поетесата Емилия Боянова, и е заврян зет в нейната къща. Личния си апартамент Радичев държи под ключ, за да не плащат сметки с Еми на две места.

От първата си жена той има дъщеря Кристина, която преди години бе омъжена за новинаря Богомил Грозев, с когото се разделиха скандално, а журналистът завлече вече бившия си тъст с огромен кредит, който не плащаше редовно. За този казус актьорът отдавна отказва да говори публично, тъй като Грозев ту погасявал борча регулярно, ту правел паузи.

Ветеранът на Народния театър вече не си хабял нервите излишно, защото здравето му сега било на първо място. Миналото лято той претърпя операция заради болен зъб и едва се размина с тежка инфекция, която можеше да има сериозни последици. Радичев има и две интервенции на кръста, а заради болките често ходи на санаториуми или в балнеохотели с минерална вода, за да си прави терапии. От грип отдавна не е боледувал, въпреки че тази година пропуснал да си сложи безплатната пенсионерска ваксина.