Барселона се изкачи на второ място в Испания

Спорт
09:29 - 07 Октомври 2019
1851
Барселона се изкачи на второ място в Испания

Барселона се изкачи на второ място в класирането на испанското футболно първенство, след като победи с 4:0 Севиля като домакин в мач от осмия кръг. Това беше трета поредна победа за каталунците в Ла Лига, като тази серия започна след шокиращата загуба с 0:2 срещу Гранада.

Барса поведе в 27-та минута, когато Нелсон Семедо центрира в наказателното поле и Луис Суарес засече топката със задна ножица, изпращайки я в мрежата на гостите от Севиля. Само пет минути по-късно Артуро Видал засече пас на Артур за 2:0, а в 35-та Усман Дембеле се разписа за 3:0, след като бе оставен да стреля от защитата на съперника.

Лео Меси също не пропусна да вкара. Той получи шанс да стреля от пряк свободен удар в 78-та минута и го направи над стената за крайното 4:0.

Барселона завърши мача с девет души на терена. Дембеле и Роналд Араухо бяха изгонен от игра в последните минути, което не повлия на изхода на срещата.

Така Барса събра 16 точки и е с две зад лидера Реал (Мадрид), който победи Гранада с 4:2 у дома. Севиля пък е на шесто място с 13 пункта.