Баща нападна 12-годишен ученик в Стражица, подигравал сина му, че "плаче като момиче"

Новини
15:37 - 28 Април 2023
1175
Баща нападна 12-годишен ученик в Стражица, подигравал сина му, че "плаче като момиче"

36-годишен мъж от Стражица е задържан за нанасяне на телесна повреда, след като нападнал 12-годишно дете, съобщават от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Случката се е разиграла вчера в училището в Стражица. По първоначална информация извършителят е влязъл в сградата на учебното заведение, вдигнал и хвърлил на земята детето, след това му е нанесъл удар с крак в областта на седалището.

По информация на местната медия "Борба" пред разследващите извършителят на побоя признал, че е баща на друг ученик от същия клас. Двете момчета се скарали и афектираният родител решил да накаже другото дете.

Според директорката на СУ "Ангел Каралийчев" Катя Петрова синът на нападателя търпял системни подигравки от своите съученици, тъй като бил по-дребен и много чувствителен. Обидата, предизвикала реакцията на 36-годишния мъж, била, че синът му "плачел като момиче".

Във второто междучасие в четвъртък момчето позвънило на баща си, че отново го закачат. Затова той пристигнал ядосан в училище.

"Обадил се е на охраната и е записан, че идва на среща при мен. Вместо това обаче отишъл в класната стая, за да защити сина си и да предупреди другото момче. Не го е тръшкал, нито го е удрял", твърди директорката.

След намесата на полицията 36-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.