Бащата на Кирил Петков иска уличен вот на доверие за сина си

Слави ще си поръча по-голяма от Хеопсовата пирамида, прогнозира Петко за края на Трифонов

Политика
10:28 - 11 Юни 2022
7045
Бащата на Кирил Петков иска уличен вот на доверие за сина си

Своеобразен уличен вот на доверие може да спаси кабинета на Кирил Петков, смята баща му - Петко, който го извежда в Канада, докато бъдещият държавник е още дете. 

"Честните да излязат на улицата", написа Петко Петков във фейсбук профила си заради труса в коалицията, управлявана от харвардския възпитаник, при който Има такъв народ на Слави Трифонов реши да напусне заедно с четирима министри, шестима областни управители и 28 техни заместници. 

"Всички честни хора от всички партии, да се обединим и да излезем на улицата и да спасим България. Днес", призова Петков. 

Малко по-късно той отново пусна статус, който гласи: Това, което се случва в България, не е шега. Това е последен шанс, поне за моето поколение". 

Петков коментира и действията на шоумена Трифонов: "Защо са му на слави трийсетте сребърника, в неговото състояние? Помогнете логически", а на въпроса си сам отговори - че Дългия щял да си поръча пирамида - по-голяма от Хеопсовата. Както и че предстояло да се разбере истината за ходовете му. 

А в контекста на призива му "честните" да напълнят площадите, предупреждава, че когато "дойде копейкин, ще бъде късно" (има предвид лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов - б.р.).