Баскетболният ЦСКА се завърна в елита пред фенове, легенди и шампиони

Спорт
20:30 - 10 Октомври 2022
1917
Баскетболният ЦСКА се завърна в елита пред фенове, легенди и шампиони

Празнична атмосфера и подкрепа от фенове, легенди и шампиони беляза началото на новия сезон в Националната баскетболна лига за столичния ЦСКА. "Армейците" се завръщат в професионалния баскетбол след 13 години отсъствие.

Отборът на Росен Барчовски стартира новата страница от историята на БК ЦСКА с мач срещу Спартак Плевен. Баскетболистите бяха представени официално минути преди мача под бурните аплодисменти на препълнената зала.

Легендите на БК ЦСКА през годините Петко Маринов, Тодор Богданов, Иван Ценов, Любо Амиорков и Йордан Бозов също дойдоха да подкрепят отбора в първия му мач. Да види новия ЦСКА дойде и легендата на Левски Атанас Голомеев, който има шампионска титла и с "червените".

На трибуните седнаха и президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков и собственикът на генералния спонсор на клуба Цветомир Найденов.

Главният треньор на боксовия ЦСКА Михаил Таков, заедно с неговия възпитаник Кубрат
Пулев и много други знакови имена за "армейците" дойдоха в залата, за да уважат официалния старт на отбора в НБЛ.

Пристигна и голяма част от последния шампионски отбор на ЦСКА в баскетбола, начело с Георги Божков, които спечелиха златен требъл - титла, купа и Адриатическата лига през 2007 г.

Те бяха посрещнат от председателя на баскетболния клуб Роберт Гергов и членът на УС Александър Чакмаков.