Бате Гошо разкри как ще оправя бакиите на Балъков в националния (галерия)

"Няма да правя експерименти, трябва да подобрим играта и психиката на футболистите", обяви новият селекционер

По света
15:10 - 28 Октомври 2019
1876
Бате Гошо разкри как ще оправя бакиите на Балъков в националния (галерия)

Новият селекционер на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев ще се мъчи възможно най-бързо да оправи бакиите, забъркани от предишния треньор Красимир Балъков. Бившият наставник на Лудогорец и Левски даде да се разбере, няма да прави експерименти около състава състава.

Той ще опита да намери лидери, "за да може тази обстановка, която е създадена, по-бързо да се изчисти". Тази заявка веднага пролича и в избраниците му от чужбина – където този път извън националния остават ветеранът Георги Сърмов и дебютиралият при Бала по-рано този месец Георги Пашов.

„В различните периоди различно се говори - едни искат подмладяване, други с по-опитни играчи. Аз казвам така - този момент не е за експерименти. Трябва да направим така, че да подобрим играта и психологическото състояние на играчите", коментира Дерменджиев на първата си пресконференция като селекционер на България.

Той бе представен официално на поста, на който бе назначен преди дни след оставката на Красимир Балъков. Първият му мач начело на отбора ще е на 14 ноември срещу Парагвай. В щаба влизат Неделчо Матушев, Елин Топузаков и Любомир Шейтанов, който ще работи с вратарите.

Вниманието на бате Гошо отсега е насочено към евентуалната възможност за класиране за Евро 2020 през Лигата на нациите, където сме на косъм от бараж.

„Няма треньор, който да няма цел. Треньорът на българския национален отбор не може да няма цел. Много чакаме март, защото много време България не е била на никакъв голям форум. И дано, ако се открие подобна възможност, да не прегорим",

 Според него е важно да се уважават играчите, които България има, да има ясна представа за възможностите на отбора и да има подкрепа за футболистите.

"Имам надежда и вярвам, че момчетата могат да дадат повече от това, което виждахме досега", продължи Дерменджиев.

Той е оптимист, че след време България отново ще има добри футболисти, които да играят във водещите първенства. "Навярно самото време е такова в последните десет години. Упрекваме футболния съюз, който има най-малка вина в това нещо. Имаме момчета, имаме родители, имаме частни школи, които се надпреварват... Първата работа, като стане играчът на 16-17 г., е родителите да намерят мениджър и да отидат в чужбина, за да ги видят. Има много пропуски", разтревожен е селекционерът.

Вижте снимки от представянето на новия треньорски щаб на националния отбор в галерията.