БЧК: Народът ни показа най-добрите си качества в помощ на бежанците

Милиони хора не са останали равнодушни към призивите за оказване на помощ

У нас
17:46 - 23 Април 2022
1546
БЧК: Народът ни показа най-добрите си качества в помощ на бежанците

Според председателя на БЧК академик Христо Григоров вълната на съпричастност, която българите проявиха в помощ на бежанците и пострадалите от войната в Украйна, е поредна демонстрация на добротата, която е дълбоко в душата на българския народ.

"Състраданието и благотворителността са сред подбудите, които ни карат да помагаме на хора в беда.", споделя още акад. Григоров. 

По неговите думи милиони хора не са останали равнодушни към призивите за оказване на помощ на бежанците и за подпомагане на страната.  

Христо Григоров съобщи, че кампанията за подпомагане на Украйна, организирана от Червения кръст продължава и всеки, който има желание да се включи в нея може да го направи, като дари финансови средства по специално разкритите сметки или да направи дарение на дрехи или друг тип помощ в офисите на Българския червен кръст в цялата страна.

БЧК работи на два фронта - изпраща хуманитарна помощ в Украйна и работи за бежанците у нас, за да получат базисна помощ. Това заяви Преслава Лилова – директор Дирекция „Международно сътрудничество и програми“ в организацията. По данни на БЧК у нас са пристигнали поне 40 000 души.