„Абсурдни времена“ – спектакълът за любовта в мерена реч

В рамките на SOFEST 2021 ви очакват много вълнуващи срещи с любими автори и изпълнители

Топ
14:42 - 09 Юни 2021
3705
„Абсурдни времена“ – спектакълът за любовта в мерена реч

SOFEST 2021 започва на 17 юни. Фестивалът ще бъде открит официално от актрисата Гергана Стоянова. В рамките на няколко дни ще имаме възможност да се насладим на много спектакли, срещи с поети, писатели и музиканти.

Едно от събитията, които не трябва да пропускате в никакъв случай, е авторският спектакъл на Нона Йотова и Петър Антонов – „Абсурдни времена“. Той изследва само и единствено любовта чрез поезията в нейния най-чист вид. Базиран е върху едноименната книга на обичаните поети Маргарита Петкова и Добромир Банев.

Творческият тандем обеща, че съвсем скоро „Абсурдни времена“ ще бъде преиздадена в нецензурирана версия, тъй като интересът към книгата остава все така голям. Това е единственото родно поетично издание, което в ново време беше седмици номер едно по продажби в книжарниците само преди няколко години.

Стихотворният диалог между Него и Нея – лиричните герои в книгата, може да се припознае всеки, защото колкото и да е многолика любовта, тя притежава всичко онова, което ни свързва по необясним начин един с друг.

Нона Йотова и Петър Антонов представят своята камерна версия на това най-велико човешко чувство. Сценичната интерпретация на стиховете е подчертана с песни на актрисата, изпълнявани от нея и Петър.

„Мерената реч се оказа много трудно нещо. Още когато излезе книгата, споделих пред Маргарита и Добромир, че е подходяща за сцена“, разпалено споделя Нона Йотова.

На 19.06.2021 г. от 19.30 часа в Кино Кабана, НДК, ще имаме възможност да се докоснем до поезията на Маргарита Петкова и Добромир Банев, да се насладим на едно наистина възхитително представление с участието на невероятните Нона Йотова и Петър Антонов и да изживеем прекрасни мигове с концерта на талантливия Стефан Илчев.

Билети на промо цени в мрежата на Ивентим и онлайн на bit.ly/39ZBFVZ.

Местата са ограничени.

Цялата програма на фестивала може да видите ТУК