„Електрохолд“ спира хартиените фактури

Доставчикът на ток за Западна България публикува нови Общи условия за продажба на електрическа енергия за битови клиенти

Новини
12:09 - 16 Март 2023
1975
„Електрохолд“ спира хартиените фактури

„Електрохолд Продажби“ публикува нови Общи условия за продажба на електрическа енергия по регулирани цени за битови клиенти, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Те заменят действащите от 2007 г. до момента, като отразяват измененията, настъпили в нормативните актове в областта на търговията с електроенергия и пазарната среда.

Част от промените засягат процесите по снабдяването с електроенергия. Предвидена е специална процедура за предоставяне на информация на уязвими клиенти, свързана с потреблението, както и за разсрочване на дължими суми.

Прецизирана е възможността за упражняване на правата и задълженията на клиент от друго лице

при представено изрично писмено съгласие от титуляра на партидата. Предвиден е 30-дневен срок, в който клиентът е длъжен да уведоми писмено „Електрохолд Продажби“ за всяка настъпила промяна на представени от него лични данни и/или настъпили промени в обстоятелства, касаещи клиента или обекта, посочват от дружеството.

Въвежда се и общо правило за комуникация с клиентите чрез деклариран от тях електронен адрес за кореспонденция.

Променя се издаването и предоставянето на фактури, което ще се осъществява по електронен път.

Хартиена фактура ще се предоставя само след изрично писмено заявление от клиента, обръщат внимание от „Електрохолд Продажби“.

Новите Общи условия на „Електрохолд Продажби“ са одобрени от Комисията за енергийно и водно регулиране и влизат в сила от 16 април 2023 г., се посочва още в съобщението. Те са публикувани на сайта на енергийното дружество.