„Епъл“ ще произвежда iPhone 13 в Индия

Технологичният гигант се опитва да намали зависимостта си от своята китайска верига за доставки

Новини
16:19 - 12 Април 2022
1382
„Епъл“ ще произвежда iPhone 13 в Индия

„Епъл“ ще произвежда iPhone 13 в Индия, съобщиха от компанията, цитирани от световните медии. Смартфонът се произвежда в местен завод на тайванския договорен производител на „Епъл“ - Foxconn, разположен в град Сриперумбудур в щата Южен Тамил Наду, пише Reuters.

„Епъл“ пренасочва някои области на производството на iPhone от Китай към други пазари, включително Индия, която е вторият по големина пазар на смартфони в света.

Американският технологичен гигант се опитва да намали зависимостта си от своята китайска верига за доставки.

Компанията планира да сглобява iPad таблети отново в Индия. През 2021 година търсенето на iPad беше доста силно, благодарение на работата от вкъщи. Продажбите нараснаха 6,7 процента до 53,2 милиона, с което таблетът на „Епъл“ си осигури 32,5 процента пазарен дял, по данни на IDC.

Колкото до iPhone 13, той разполага с усъвършенствано 5G изживяване, супер бърза производителност и енергийна ефективност с чип A15 Bionic, по-дълъг живот на батерията и дизайн с плосък ръб с висока издръжливост. 

Смартфонът е четвъртият модел, който се произвежда на местно ниво, след като „Епъл“ започна производство в Индия през 2017 година с iPhone SE. Страната, заедно с държави като Мексико и Виетнам стават все по-важни за сключване на договори с производители, доставящи американски марки, които се опитват да диверсифицират производството ди далеч от Китай.