„Френският квартал“ се пренася във Военния театър

Галя Александрова управлява мотел "Фламинго" в спектакъла на Денислав Янев

Култура
11:11 - 25 Ноември 2023
2187
„Френският квартал“ се пренася във Военния театър

Спектакълът на Драматичен театър „Гео Милев“ - Стара Загора "Френският квартал" от Тенеси Уилямс гостува в София на 26 ноември в Театър "Българска армия." Режисьор е Денислав Янев.

Във фокуса на представлението са симпатичните, но избутани в периферията на обществото и страдащи от своите натрапчиви самозаблуди обитатели на мотел „Фламинго“.

Писателят, в чийто образ се превъплащава Красимир Ненков, попада в този конгломерат на неспокойни души след бягство от дома си в търсене на истинската си природа и призвание. Той открива объркаността на света извън уюта на дома и се среща за пръв път със Сексуалния нагон, Самотата, Смъртта и Състраданието по пътя към Съзряването.

Всичко това се случва в мотел "Фламинго", управляван от Мисис Уайгър, чиято роля е поверена на Галя Александрова.

„Спектакълът „Френският квартал“ е нашият споделен с Тенеси Уилямс вик за повече човечност и състрадание в един жесток и все по - прагматичен в мерките си свят. Постановката е мащабна, защото вървят няколко паралелни сюжетни линии и виждаш проблематика типична за различните поколения, обяснява Денислав Янев.

"Аз имам особен афинитет към танцовия театър и по-скоро към животът на едно тяло в драматичния театър. Стремили сме се да разчетем телата така че те да се превърнат в йероглифи, които казват повече от това, които самите герои изричат за себе си", споделя режисьорът.

В творческият екип се включват: Илияна Кънчева (сценограф), Неделя Ганчева (хореограф), Николай Владимиров (композитор).

Участват: Красимир Ненков, Галя Александрова, Георги Георгиев, Цветомир Черкезов, Мария Енева, Диана Найденова, Елена Азалова, Тони Тончева, Георги Ножделов, Илчо Димитров, Сезер Сами.