„Левски” започна с победа в деня на Левски

Футбол
19:35 - 19 Февруари 2022
2186
„Левски” започна с победа в деня на Левски

„Левски” започна успешно 2022 г., след като навръх 149-годишнината от гибелта на Апостола на свободата, надигравайки "Локомотив" (Пловдив) с 2:1 в мач от 20-ия кръг на Първа лига.

Двубоят от първия пролетен кръг на първенството се игра пред близо 12 хиляди зрители на стадион "Георги Аспарухов" и стана най-посетеното домакинство на сините.

Домакините започнаха добре срещата и въпреки някои хубави комбинации от "Локомотив", именно сините успяха да открият. В 20-ата минута Мартин Паскалев от гостите беше изгонен за нарушение срещу Билал Бари пред наказателното поле. Младият бранител беше последен в защитата на "Локомотив" и получи червен картон.

От последвалия фаул имаше рикошет в стената, топката попадна в Андриан Краев, а неговият изстрел се отклони в Йосип Томашевич, след което влетя в мрежата - 1:0.

Натискът на сините не стресна "Локомотив", а гостите дори изравниха с 10 души на терена. Появилият се в 27-ата минута Милош Петрович се разписа точно половин час след началото на двубоя. Бранителят се оказа непокрит около вратарското поле и с глава не остави шансове на Николай Михайлов.

Радостта на "Локомотив" обаче траеше само две минути и в 32-ата "Левски" отново поведе. Филип Кръстев вкара изключителен гол с фалцов удар от около 20 метра, извеждайки сините напред. Това беше и първи гол за новото попълнение на сините.

След паузата "Левски" имаше надмощие, но не успя да се възползва. Така в края "Локомотив" натисна при няколко статични положения, но въпреки това гол не падна.

Още преди двубоя сините фенове показаха впечатляваща подкрепа към отбора. Хиляди поднесоха цветя и венци на паметника на Васил Левски в центъра на София, а след това направиха шествие до стадиона. В него се включиха и шефовете на клуба Наско Сираков, Даниел Боримиров, Ивайло Ивков и др.

Челната снимка: Lap.bg