„Малкият принц” от Бродуей - с извънредно представление в НДК

Обявените четири представления бяха разпродадени

Култура
18:07 - 11 Декември 2023
15174
„Малкият принц” от Бродуей - с извънредно представление в НДК

Спектакълът „Малкият принц”, прочутата постановка на Бродуей, идва в София през януари 2024. Спектакълът, обиколил Париж, Сидни, Дубай, и след цял сезон на Бродуей, ще представи на българската публика класическия роман на Екзюпери.

Поради огромния интерес и разпродадени четири представления, организаторът BG Sound Stage обявява пето, извънредно представление – на 14 януари 2024 г., от 19:00ч., зала 1 на НДК.

Българската публика ще види великолепен спектакъл - театрална адаптация с танци, въздушна акробатика и новаторска технология на видео мапинг, която вдъхва живот на класическата история на Антоан дьо Сент-Екзюпери, обичана от няколко поколения читатели по целия свят.

Малката книжка на Екзюпери, излязла през 1943г. в Ню Йорк, се превръща в литературен феномен – продадена досега в 200 милиона копия по целия свят, преведена на 300 езика и диалекта, превръщайки се във втората най-превеждана книга в съвременната история на литературата.

„Завладяваща и новаторска история — силна, трогателна, незабравима.”, пишат за спектакъла медиите. „Скок в едно вълшебно детство”, го описва "Фигаро".

Продуциран от Broadway Entertainment Group, „Малкият принц” е зрелищна и вълнуваща постановка, включваща съзвездие от завладяващи герои, великолепни декори и цветни костюми. Спектакъл, включващ ярка вселена от танци, музика, прожекции и акробатика.

Публиката се потапя в модерна сценична продукция, събрала актьори от различни националности -  защото, както казва хореографът Ан Турние: „Тази история е универсална - тя обединява цялото човечество, а аз гарантирах присъствието на артисти от всички сфери и култури.”

Създателите на „Малкият принц”, са предимно френски творчески екип, носител на множество награди. Ръководен е от режисьора и хореограф Ан Турние, с адаптация на либретото от Крис Мурон, видео дизайн от Мари Джумелин, дизайнер на костюмите е Пеги Хусет, която запазва усета за рисуване, познат ни от почерка на Екзюпери, дизайн на осветлението - Стефан Фрич, звуков дизайн Тристан Висколиози, гримът и прическите на Кармен Арбуес Миро са смесица от различни стилове и култури, а реквизитът е на Орели Гандильон.

Директорът Ан Турние казва: „Книгата е шедьовър. Тя е универсална, защото е дълбоко човешка и се отнася за цялото човечество. Убедени сме, чe тази дълбока човечност, тези прости и ясни послание за приятелството, любовта, грижата за другите и за планетата са още по-актуални днес, отколкото в миналото. Сент-Екзюпери е бил визионер.”